Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Wat betekent lumen bij lampen?

Het laatste nieuws

21 juni 2024
De 5 beste Italiaanse design lampen merken in 2024
20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Als je ooit een lamp hebt gekocht, ben je waarschijnlijk de termen watt en lumen tegengekomen. Om te begrijpen hoe het beste te investeren in energiezuinigere verlichting kunnen de volgende twee termen een rol spelen: prestaties en efficiëntie.

Maar wat betekent lumen bij lampen precies en hoe verschilt dit van wattage? Waarom is het essentieel om te weten wat lumen bij ledverlichting betekent, vooral in het tijdperk van energiezuinige verlichting? Om deze vragen te beantwoorden, nemen we de lezer mee naar een uitgebreide bespreking waar we alle facetten van lichttechnologie onthullen.

Wat is Lumen?

Lumen is een ander woord voor de hoeveelheid licht dat afkomt van een lamp of lichtbron. Het vertegenwoordigt daarmee de totale hoeveelheid beschikbaar licht die een lamp of lichtbron uitstraalt. Terwijl watt in hoofdzaak betrekking heeft op het energieverbruik van een lamp, biedt de lumenwaarde een directe maatstaf voor lichtproductie. Met andere woorden: als we het hebben over wat betekent lumen bij lampen, refereren we naar de hoeveelheid licht die de lamp produceert. Ook dit is de reden dat lumen geldt als een belangrijke maatstaf voor het kiezen van geschikte verlichting in verschillende situaties, van functionele eenvoudig tot sfeervol en complex.

Waarom is Lumen belangrijk?

Bij het kiezen van een lamp voor uw specifieke behoeften, is het zeer belangrijk dat we weten wat betekent lumen bij lampen. Lumen fungeert als een betrouwbare indicator van de helderheid van een lamp, dat verschillend is in verschillende ruimtes en toepassingen. Hitte in een warme bron raakt je. Een hoger getal van lumen staat voor helderder licht, wat waardevol is in ruimtes waar veel licht nodig is (zoals keukens en bureaus). Een lager lumengetal in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer is veel geschikter om juist die sfeer te scheppen die we graag zien tijdens zwoele zomeravonden.

Wanneer je het juiste lumengetal weet, kan dat de perfecte balans tussen functionaliteit en sfeer in elke ruimte van je huis of kantoor zijn.

Nieuwschierig geworden? Bekijk hier direct onze lampenwinkel in Limburg.

Wat betekent Lumen bij Lampen?

Watt versus Lumen

Wanneer je de juiste lamp kiest, is het een kwestie van watt en lumen. Bovendien is watt een maat voor de hoeveelheid energie die een lamp verbruikt, terwijl lumen de werkelijke helderheid of lichtsterkte van een lamp weergeeft. Interessant daarbij is dat twee lampen met hetzelfde wattgetal wel eens heel verschillende lumenwaarden kunnen opleveren, afhankelijk van hun type en de technologie die voor hen gebruikt wordt. Daarom kan een lamp met een lager wattgetal wel eens hoger in lumen zijn dan een lamp met een hoger wattgetal.

Daarom zijn niet alleen het wattgetal maar ook het aantal lumen van een lamp van belang, vooral als je belangrijke overwegingen omtrent energie-efficiëntie hebt. Dit helpt je een scherp geïnformeerde keuze te maken die past bij je verlichtingsbehoeften en in lijn is met de diverse soorten alternatieve energie. Als we weten wat betekent lumen bij lampen, rest de vraag: Moeten we gaan voor ledverlichting?

Wat is Lumen bij LED?

In de afgelopen jaren is led-verlichting veel populairder geworden, vooral vanwege de maatrelen van het milieu en de informatie-overvloed die het brengt. Maar wat betekent lumen bij lampen als het gaat over ledverlichting? In verhouding tot andere soorten verlichting geeft het lumen van een led-lamp aan hoe helder hij is. Eén van de grote voordelen van led-verlichting is dat het doorgaans een hogere lichtopbrengst per watt levert dan bij traditionele gloeilampen of halogeenlampen het geval is. Led-lampen stellen je in staat tot zowel een heldere verlichting als energiebesparing zonder afbreuk te doen aan het lichtniveau. Hiermee verbind je op een slimme manier de voordelen van krachtige verlichtingsbron met de voordelen die energiezuinige technologie biedt; ledverlichting is dan ook een uitstekende keuze voor zowel thuis als professionele omgeving.

Wat betekent Lumen bij Lampen?

Hoe kies je de juiste lamp?

Nu je weet wat betekent lumen bij lampen en het verschil kent tussen watt en lumen, vraag jij je misschien af welke lamp best bij jou pas zal geven. Hier zijn een paar tips:

  • Bepaal de ruimte: Overweeg de functie van de ruimte waar de lamp zal worden gebruikt. Voor je kantoor moet je misschien een lamp met meer lumen nemen, terwijl voor sfeerverlichting een lamp met een lager lumengetal voldoende kan opleveren.
  • Kies de juiste kleurtemperatuur: Naast lumen is de kleurtemperatuur van de lamp ook van belang. Warmere kleurtemperaturen zijn geschikt voor knusse vertrekken, terwijl frisse kleurtemperaturen geschikt zijn voor werkruimtes.
  • Energie-efficiency: Overweef energiezuinige keuzes als led-lampen die meer lumen per watt kunnen afgeven, wat resulteert in lagere enerigiekosten op lange termijn.

Dus, wat betekent lumen bij lampen?

Het is belangrijk voor kopers van verlichting om globaal te begrijpen wat de potentiële lichtopbrengst is van aangeschafte lichtbron: lumen. Wanneer je je tot lumen richt in plaats van alleen naar wattage te kijken, kun je er daarmee voor zorgen dat de lichtsterkte in je huis precies aansluit bij wat jij nodig hebt. Of het nu gaat over heldere werkverlichting in een kantoorruimte of over romantisch sfeerlicht in hoekje van je woonkamer, lumen is de leidraad voor het ontdekken van de juiste lamp.

Daarom is het belangrijk antwoord te hebben op de vragen wat betekent lumen bij lampen en wat is lumen bij led. Met de ontwikkeling van ledverlichting is het dan ook mogelijk om te profiteren van milieuvriendelijke verlichting zonder in te leveren aan lichtsterkte of kwaliteit.

Vind je het lastig om hierin een keuze te maken, wij van Kurnig zullen er alles aan doen om deze beslissing te vergemakkelijken. Of je nu op zoek bent naar traditionele lampen of de nieuwste slimme verlichtingstechnologie, Kurnig heeft alles wat je nodig hebt om jouw huis of kantoor te verlichten met stijl en gemak.

Het team van Kurnig staat bij met vakkundig advies en uitstekende service in de zoektocht naar hare perfecte verlichting. Kurnig heeft voor élke smaak en stijl - modern, industrieel, Scandinavisch of klassiek... - wat je ook zoekt.

Vind je het nog altijd lastig om te kiezen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons. Of kom langs in de winkel te Heerlen, zodat onze deskundige werknemers je verder kunnen helpen en je de sfeer van onze lampen kunt ervaren.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu