Beste klanten, vanaf donderdag 8 februari t/m maandag 19 februari zijn wij gesloten wegens vakantie.

Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?

Het laatste nieuws

16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Een goede nachtrust is erg belangrijk naast het hebben van het perfecte slaapkamer interieur. Vanuit hier is ook bekend dat mensen het vaak lastig vinden om de juiste lampen en verlichting te creëren in de slaapkamer. Vandaar de vraag; ‘hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?’. Tijdens het inrichten van een slaapkamer wordt er vaak gekeken naar hoe het totaalplaatje moet worden. Echter wordt hierbij vaak de verlichting overgeslagen of vergeten bij dit totaalplaatje. Veel mensen onderschatten namelijk de rol van verlichting in de slaapkamer en wat voor effect dit kan hebben op een bepaalde ruimte, zoals de slaapkamer in het huis. Tevens helpt ligt bij effectief kunnen ontspannen en slapen waardoor u beter kan slapen wellicht

Een slaapkamer wordt naast slapen ook vaak gebruikt voor andere doeleinden en vooral bij jongeren is vaak te zien dat ze zich op de slaapkamer bevinden om zich af te zonderen van de rest. Zo kijken veel mensen nu ook tv op hun slaapkamer of lezen of oefenen een hobby uit als schilderen of spelletjes spelen. Dit maakt de vraag; ‘hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?’ nog moeilijker. Vandaar dat het kiezen van de juiste verlichting in de slaapkamer echt een uitdaging kan zijn. Er dient een combinatie van sfeer en functionaliteit te zijn. Hiervoor dient er een lichtplan te zijn. Wilt u liever niet zelf aan de slag, maar krijgt u veel liever persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met Kurnig Licht of kom langs in de showroom van Kurnig Licht. Lees verder voor tips en antwoord op de vraag; ‘hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?’.

Een lichtplan voor de juiste slaapkamer verlichting

De basis voor hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting begint bij het maken van een lichtplan. Zo stelt u zich de vragen; ‘welke sfeer moet de slaapkamer uitstralen, welke stijl moet de slaapkamerverlichting hebben, waar wil ik verlichting hebben en welke verlichting dient welke functie te hebben. Om deze vragen te beantwoorden bekijkt u dus, eerst dient de ruimte fris te zijn, zakelijk, knus, ruimtelijk, romantisch etc. Vervolgens bepaalt u de stijl van uw gehele slaapkamer om te bepalen hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting. Dit kan het thema Oosters hebben, Marokkaans, landelijk, industrieel, natuurlijk en voor kinderslaapkamers kan dit thema zelfs jungle of sprookje zijn. Er zijn tal van verschillende thema’s en stijlen die u hierbij kunt aanhouden. Vervolgens kiest u de basisverlichting, functionele verlichting en de sfeerverlichting. De basisverlichting in de slaapkamer is vaak een grote centrale lamp in de slaapkamer. Dit is vaak de blikvanger boven het bed. Ook kunt u voor spotjes kiezen, deze wijze van verlichting zorgt dat er meerdere hoeken in de kamer op een subtiele wijze worden belicht. Begin dus altijd met een goed plan is de eerste tip voor de vraag hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting.

De juiste slaapkamer verlichting

Dimbare verlichting

Voor de basisverlichting is het ideaal als deze dimbaar zijn. Een tip is om dan ook voor dimbare lampen te kiezen. Dit geeft een gezellige sfeer in de avond en geeft toch het functionele licht voor overdag. Ook kiezen de meeste mensen ervoor om de licht schakelaar bij het bed of de deur te bevestigen, zodat u altijd het licht makkelijk kan aan en uitschakelen indien nodig is. Tegenwoordig kunt u zelfs kiezen nu voor dimbaar licht dat te bedienen is met de telefoon of een afstandsbediening of met kleur aan te passen is. Bij het bed kiezen echte lezers ook nog voor dimbare lampjes voor te lezen. Dit is vaak een subtiel lampje dat op te hangen is boven het bed. Deze lampen zijn vaak vanuit zichzelf al te verstellen of zijn flexibel in welke kant ze op moeten richten. Een nachtlampje is ook optioneel, echter geeft dit natuurlijk minder effect en een mooie uitstraling dan misschien gewild. Dus op de vraag: hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting is dimbare verlichting wel een aanrader of zelfs een must. Op deze manier kan je de lichtsterkte en kleur ook aanpassen aan uw mood of stemming.

Sfeerverlichting voor op de slaapkamer

Om de vraag hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting te beantwoorden is het ook belangrijk om te weten welk soort sfeerverlichting op de slaapkamer aan te raden is. Zo hebben we de basisverlichting toegelicht en al een beetje verteld over functionele lampen. Dit om een boek te lezen bijvoorbeeld. Vaak zijn deze slaapkamer lampen, nachtlampjes, leeslampen, spots of dimmers genoemd. Te zien op plekken als nachtkastjes, boven het bed of in een bepaald hoekje van de kamer. Sfeerverlichting dient meer als ontspanning en rust. Het is meer een gevoel dat deze lamp geeft dan dat die echt functioneel is. Denk hierbij aan een tafellamp of een gezellige vloerlamp. Ook deze lampen zijn vaak dimbare lampen, zodat de sfeer bepaald kan worden op ieder moment en plek van de slaapkamer. Een leuke tip hiervoor kan zijn om led strips te kopen voor achter een spiegel, bijvoorbeeld. Dit geeft een aangename en leuke sfeer voor de kamer. Het merk Occhio is een van onze hoogwaardige merken dat een goede oplossing zou zijn voor uw slaapkamer.

Lichtsterkte en kleurtemperatuur in de slaapkamer

Om de vraag; "hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?" te beantwoorden is het ook handig om te weten wat de juiste lichtsterkte en kleurtemperatuur is voor een slaapkamer. De lichtsterkte van een lamp wordt vaak gemeten in lumen. Dit bepaalt de helderheid van de verlichting. Voor een slaapkamer is aan te raden om een zachte en gedempte verlichting te pakken met een minder hoge lichtsterkte dan normaal. Dit geeft namelijk, een ontspannen en gezellige sfeer en bevorderd daarnaast ook nog eens een goede rust voor het slapen. De kleurtemperatuur wordt vaak weergegeven in Kelvin. Hiervoor is een geschikte kleur tussen de 2700 en 3000 Kelvin.

Het kiezen van de juiste slaapkamer verlichting is dus van essentieel belang wil je er een mooie, gezellige, maar ook goede nachtrust hebben op de slaapkamer. Voor de vraag hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting dient u dus op verschillende aspecten te letten. Denk aan de stijl, een thema, de soort lampen, de lichtsterkte, de kleurtemperatuur. Daarnaast dient u te kijken naar de verschillende functies en grootte van de kamer. Waarbij het hebben van dimbaar licht echt een must is. Heeft u nog vragen of wilt u nog meer weten lees dan ook onze andere blogs of neem gerust contact met Kurnig Licht op.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu