Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Waar moet ik op letten bij LED verlichting?

Het laatste nieuws

20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Wilt u LED verlichting kopen, maar weet u niet waar u op moet letten of welke lampen u het best kan gebruiken voor LED verlichting? Dan bent u bij de vraag "waar moet ik op letten bij LED verlichting?" hier op het juiste adres. In deze blog gaan wij het hebben over waar u op moet letten bij LED verlichting. Voordat u kijkt welke LED verlichting bij u past en bij de desbetreffende ruimte is het belangrijk om eerst te weten welke sfeer u wilt realiseren in de ruimte, hoe groot de ruimte is en wat voor ruimte het is. U wilt natuurlijk in een grotere ruimte vaak meer LED lampen voor de verlichting dan in een kleine ruimte. Ook wil u bijvoorbeeld in de keuken meer LED verlichting hebben dan in een gezellige woonkamer. Het advies voor LED verlichting zal dan ook anders zijn per ruimte en persoonlijke behoeften. Wilt u persoonlijk advies over LED verlichting bezoek dan onze showroom of neem contact op met Kurnig Licht.

Om de vraag "waar moet ik op letten bij LED verlichting?" te beantwoorden kijken we eerst naar waarom mensen kiezen voor deze verlichting optie. LED is tegenwoordig erg populair. Dit komt doordat LED lampen een laag verbruik hebben, een lange levensduur en milieuvriendelijk zijn. Echter is er zoveel keuze dat u vaak niet weet waar u op moet letten bij LED verlichting. Het beste is om een mix van LED verlichting of lampen in uw huis te hebben. Zo heeft u LED plafondlampen, LED spotjes, LED richters en LED sfeerlampen. Met een combinatie van verschillende LED lampen kunt u namelijk de sfeer in uw huis goed bepalen. Let hierbij ook op de hoeveelheid licht die een LED lamp af geeft en de kleur van het LED-licht die de lamp produceert. Zo zijn er ook LED lampen die dimbaar zijn waardoor u de hoeveelheid licht die het produceert kan bepalen en kan stellen op ieder gewenst moment. Daarnaast is er ook LED verlichting dat op verschillende kleuren te stellen is. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de bestendigheid en kwaliteit van de lamp. Bijvoorbeeld is die water of stofbestendig.

Op de verpakking staat er vaak het aantal lumen, de hoeveelheid Kelvin, de Wattage, het colour rendering index en of de lamp dimbaar of waterdicht is. Als u een losse LED lamp wilt of nodig hebt? Kijk dan goed naar de fitting van de lamp. Op deze manier weet u namelijk zeker of dit de LED verlichting is die u nodig heeft. Het aanbod van fittingen wordt namelijk, steeds groter en diverser. Middels afkortingen worden deze op de LED lamp verpakking gezet. Heeft u de oude verpakking van de LED verlichting niet meer of weet u niet welke fitting de lamp bevat? Dan kunt u op basis van de millimeters van de pinnen bekijken welke u precies nodig heeft. Zo is een GU een fitting van twee steekvoet pinnen. De cijfers die er dan achter staan zijn de millimeters. Een MR is een multifaceted reflector. Dit zijn LED lampen die standaard op 12 volt werken en een transformator nodig hebben. Een E is een schroeffitting waarbij het gaat om de dikte van de fitting in millimeters.  Tot slot de R, deze staat voor fitting van staaflampen die een contactpunt bevatten.

Welke lampen kan ik gebruiken met LED verlichting?

Zoals eerder aangegeven is LED verlichting steeds populairder geworden, waardoor bijna iedereen wel LED verlichting in huis heeft of wilt hebben. Maar waar moet u op letter bij LED verlichting verder? En welke lampen kan u gebruiken met LED verlichting? De verlichting zijn in heel veel diverse maten en verschillende opties te verkrijgen. De lampen die in winkels liggen zijn dan ook vaak voorzien van LED verlichting. Daarnaast zijn LED lampen ook erg flexibel en kunnen ze vaak in diverse standaard lampen gebruikt worden. Zo is er vaak de mogelijkheid om over te stappen naar LED verlichting als u dit nog niet heeft. De vormen die LED lampen kunnen hebben is een perenvorm, dit is de standaard vorm lamp dat aangegeven wordt met de letter A. De spotlampen worden aangegeven met GU en de reflectorlampen met PAR. Verder zijn er nog bureaulampen, stripverlichting en inbouwspots. Dit zijn allerlei LED verlichting mogelijkheden en lampen die u kunt gebruiken met LED lampen.

Waar moet ik op letten bij LED verlichting?

Mogelijke LED verlichting van Masterlight bij Kurnig.

Hoe sluit ik LED verlichting aan?

LED verlichting aansluiten in huis dient meer voorbereiding en kennis dan vaardigheden. Wilt u LED verlichting aansluiten dan dient u namelijk vaak de spanning, de voeding, de bedrading en eventueel verbinding te controleren. Meestal is een LED lamp namelijk aan te sluiten op laagspanning. Dit is een spanning van 12 tot 24 Volt. Echter zijn er ook LED lampen die werken op netstroom voor LED verlichting. Zorg er dan voor dat er de juiste voeding of transformator is die behoort bij uw LED verlichting. Voor LED lampen op laagspanning dient er een stroombron te zijn waarop de LED lamp aan wordt gesloten. Dit kan netspanning zijn die middels een transformator wordt omgezet naar de lage spanning voor de LED verlichting. Heeft u LED-strips dan bekijk goed naar de bedrading ervan. Deze hebben namelijk, vaak een plus en een min.

Verder dient de LED verlichting verbinding te maken met de voeding. Dit wordt vaak gedaan met klemmen, soldeerverbindingen en connectoren. Na het maken van deze verbinding dient u de LED verlichtingen te testen. Wel raden we aan om altijd goed de bijsluiter of handleiding te lezen of door te nemen voordat u aan de slag gaat. Vaak staat hier in hoe u de LED verlichting kan aansluiten. Dit is altijd de veiligste manier om te doen en het verzekert u meer van een goed werkende LED lamp of geheel de LED verlichting in huis. Daarnaast kunt u altijd een elektricien inschakelen.

Hoeveel watt of lumen heb ik nodig voor LED verlichting?

Een andere vraag dat veel wordt gesteld bij "Waar moet ik op letten bij LED verlichting?", gaat over de watt of lumen. Dit is vrij snel te beantwoorden. Een specifiek aantal lumen of Wattage dat u nodig heeft voor LED verlichting gaat niet. Dit hangt namelijk af van de grootte van de ruimte en de wensen die u heeft, betreft de verlichting. Zo kan u meer of minder licht willen of een ander kleursterkte. Voor het gewenste aantal lumen of Wattage dient u precies te weten waar en welk licht en sfeer u wilt creëren. Bekijk hiervoor de blog over lumen.

Moet ik een trafo gebruiken bij LED verlichting?

Met een trafo wordt een transformator bedoeld. Soms ook wel genoemd als een LED-driver. Het gebruiken van een trafo hangt af van het soort LED verlichting. Deze zijn op te delen in twee soorten LED verlichting. Zo is er LED verlichting op laagspanning en LED verlichting op netstroom. Voor Led verlichting met een laagspanning heeft u een trafo nodig die de 120 volt of 230 volt omzet in een lagere spanning. Bij LED verlichting met netstroom is geen trafo nodig. Wel dient u de juiste spanning te hebben die overeenkomt met de gegeven specificaties van de desbetreffende LED lamp.

Vind u dit allemaal maar ingewikkeld klinken of weet u niet wat u het beste kunt doen? Neem dan gerust contact op met Kurnig Licht of bezoek onze lampenwinkel winkel in Heerlen Zuid-Limburg.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu