Beste klanten, vanaf donderdag 8 februari t/m maandag 19 februari zijn wij gesloten wegens vakantie.

Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel

Het laatste nieuws

16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Bijzondere hanglampen zijn als kunstwerken die de eettafel transformeren in een ruimte vol karakter. Merken zoals Knapstein, Occhio, Artemide, Foscarini, en Prandina bieden een schitterende collectie bijzondere hanglampen boven de eettafel.

1. Waarom Kiezen voor Bijzondere Hanglampen?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor bijzondere hanglampen boven de eettafel? Deze keuze gaat verder dan slechts een praktische verlichtingsoplossing. Bijzondere hanglampen vormen een cruciaal element in het interieur. Hier zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen de voorkeur geven aan unieke en opvallende verlichtingsstukken:

 1. Sfeer en Karakter: Bijzondere hanglampen hebben het vermogen om een onmiskenbare sfeer te creëren in je eetruimte. Ze voegen karakter toe aan de omgeving, waardoor elke maaltijd een speciale ervaring wordt. Of het nu gaat om een intiem diner voor twee of een levendig familiediner, de juiste hanglamp kan de sfeer beïnvloeden en versterken.
 2. Esthetisch Plezier: In tegenstelling tot standaardverlichting zijn bijzondere hanglampen vaak ware kunstwerken. Ze dienen niet alleen als lichtbron, maar fungeren ook als decoratieve elementen die je interieur verrijken. Merken zoals Knapstein, Occhio, Artemide, Foscarini en Prandina bieden een scala aan ontwerpen, van minimalistisch tot extravagant, waardoor je de mogelijkheid hebt om een lamp te kiezen die perfect past bij jouw persoonlijke stijl.
 3. Gespreksonderwerp: Een opvallende hanglamp boven de eettafel wordt vaak het middelpunt van gesprekken. Gasten zullen niet alleen genieten van de verlichting, maar ook nieuwsgierig zijn naar het unieke ontwerp en de artistieke waarde ervan. Het geeft je de mogelijkheid om je persoonlijke smaak en stijl te delen en maakt van je eetruimte een ruimte met een eigen verhaal.
 4. Flexibiliteit in Design: Bijzondere hanglampen zijn beschikbaar in diverse stijlen, vormen en maten. Of je nu een liefhebber bent van moderne strakke lijnen, industriële ontwerpen, of eerder de voorkeur geeft aan een meer klassieke esthetiek, er is altijd een hanglamp die perfect aansluit op jouw voorkeuren. Deze veelzijdigheid in design maakt het eenvoudig om een lamp te vinden die naadloos integreert met de rest van je interieur.

2. Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel

1. Knapstein Runa Hanglamp

 • Een eigentijds ontwerp met een harmonieuze mix van metaal en glas.
 • De Knapstein Runa biedt een subtiele en elegante uitstraling.
 • Verfijnd vakmanschap en hoogwaardige materialen zorgen voor duurzaamheid en esthetiek.
 • Verstelbare hoogte voor aanpassing aan verschillende ruimtes en tafelhoogtes.
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel knaptein

2. Occhio Mito Sospeso Hanglamp

 • Iconisch ontwerp met verstelbare lichtelementen.
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals aluminium.
 • Brengt luxe en veelzijdigheid naar de eetkamer.
Bijzondere design Hanglamp Boven De Eettafe

Bekijk hier alle hoogwaarde merken bij Kurnig Licht

3. Foscarini Caboche Hanglamp

 • Een waar kunstwerk met een geclusterde bollenstructuur.
 • Verspreidt een warm en betoverend licht.
 • Ideaal voor liefhebbers van opvallende en moderne ontwerpen.
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel

Bekijk hier meer sfeerfoto's van lampen bij Kurnig Licht

4. Designs die het Verschil Maken

Deze designs gaan verder dan alleen verlichting; ze zijn een statement, een expressie van stijl en persoonlijkheid. Of je nu kiest voor de tijdloze elegantie van Knapstein, de futuristische allure van Occhio, of het moderne meesterwerk van Foscarini, elk ontwerp draagt bij aan bijzondere hanglampen boven de eettafel. Kies een hanglamp die resonantie vindt met jouw smaak en maak een blijvend verschil in de uitstraling van je eetruimte.

5. Hoe hoog moet een lamp boven de eettafel?

Ideale Hoogte voor Bijzondere Hanglampen:

 1. Bepaal de Totale Hoogte: Meet de hoogte van het plafond tot de tafel en trek hier ongeveer 30 tot 36 inch (75 tot 90 cm) van af. Dit zorgt ervoor dat de lamp niet te laag hangt, waardoor ongehinderd zicht en voldoende verlichting worden gewaarborgd.
 2. Middelpunt van de Lamp: Het middelpunt van de hanglamp moet zich op ooghoogte bevinden wanneer je aan de eettafel zit. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van het licht en voorkomt verblinding tijdens het eten.
 3. Verstelbare Opties Gebruiken: Als je de flexibiliteit wilt behouden, overweeg dan hanglampen met verstelbare hoogte. Merken zoals Occhio bieden bijvoorbeeld modellen zoals de Occhio Mito Sospeso met instelbare lichtelementen en hoogte.

Aanvullende Overwegingen:

 • Hanglampen in Serie: Bij het ophangen van meerdere hanglampen boven een lange eettafel, zorg ervoor dat ze op gelijke afstand van elkaar hangen en een uniform licht verspreiden.
 • Grote Lampen voor Hoge Plafonds: Bij hoge plafonds kun je overwegen grotere hanglampen te gebruiken om de ruimte te vullen en een statement te maken. De Knapstein Clava Doppia Hanglamp, met zijn moderne design, is hier een uitstekende keuze.
 • Sfeerverlichting met Dimmers: Als je wilt kunnen variëren in lichtintensiteit, overweeg dan het gebruik van dimmers. Hiermee pas je de helderheid aan op basis van de gelegenheid en stemming.

6. Conclusie

In de wereld van interieurdesign worden bijzondere hanglampen beschouwd als meer dan alleen lichtbronnen; het zijn kunstwerken die de eettafel transformeren tot een ruimte vol karakter. Merken zoals Knapstein, Occhio, Artemide, Foscarini, en Prandina bieden een schitterende collectie hanglampen die niet alleen functioneel zijn maar ook een esthetische meerwaarde bieden aan je leefruimte.

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor bijzondere hanglampen boven je eettafel? Deze keuze gaat verder dan alleen praktische overwegingen. Het selecteren van een hanglamp is een statement, een manier om je persoonlijke stijl en smaak in je interieur te uiten. Maar laten we de redenen nog eens op een rij zetten.

Sfeer en Karakter:

Bijzondere hanglampen boven de eettafel hebben de kracht om een unieke sfeer te creëren in je eetruimte. Ze voegen karakter toe, waardoor elke maaltijd een speciale ervaring wordt, of het nu gaat om een romantisch diner of een levendige familiebijeenkomst.

Flexibiliteit in Design:

Met bijzondere hanglampen heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse stijlen, vormen, en maten. Of je nu van modern, industrieel, of klassiek houdt, er is altijd een hanglamp die perfect past bij jouw voorkeuren en interieur.

De besproken designs, waaronder de Knapstein Runa, Occhio Mito Sospeso, en Foscarini Caboche, vormen slechts een greep uit de mogelijkheden die deze merken bieden. Van eigentijds tot iconisch, van verstelbaar tot decoratief, deze hanglampen zijn niet alleen functioneel maar ook een expressie van jouw persoonlijkheid.

Tot slot, bij het ophangen van bijzondere hanglampen is het belangrijk om de hoogte zorgvuldig te overwegen. Door de ideale hoogte te bepalen en rekening te houden met aanvullende overwegingen zoals verstelbare opties, hanglampen in serie, en het gebruik van dimmers, kun je de perfecte ambiance creëren boven je eettafel.

In conclusie transformeren bijzondere hanglampen niet alleen je eetruimte, maar voegen ze lichtpuntjes toe aan jouw leven. Ze zijn meer dan verlichting; ze zijn een weerspiegeling van jouw stijl, creëren een unieke sfeer, en maken van elk diner een bijzondere gelegenheid. Kies met zorg, hang met aandacht, en laat deze lichtpuntjes schitteren in jouw leefomgeving.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu