Beste klanten, vanaf zondag 25 juni t/m maandag 10 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Tips voor het onderhouden van lampen

Het laatste nieuws

23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2023
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2023, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2023
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2023
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2023
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Om uw lampen goed te onderhouden hebben wij een aantal tips opgesteld. Dit zijn tips voor het onderhouden van lampen. Dit kunnen dus alle soorten lampen zijn. Denk hierbij aan gloeilampen, filament lampen, led lampen en meer. Al deze verschillende lampen hebben zo hun eigen schoonmaakregels, veiligheidsregels en onderhoudsregels. Echter behandelen we de tips voor het onderhouden van lampen globaal, zodat iedereen weet hoe die zijn of haar lampen dient te onderhouden. Wij als lampenwinkel Kurnig Licht weten als geen ander hoe te zorgen voor de beste en mooiste prestaties voor uw lampen. Vaak heeft een bepaalde lamp een levensduur van een bepaalde tijd weergegeven in het aantal branduren. Echter wilt u als eigenaar van de lamp dat deze natuurlijk zo lang mogelijk meegaan. Vandaar dat het ook echt belangrijk is om uw lampen goed te onderhouden en ook weet hoe u uw lampen kunt onderhouden.

Verlichting in uw huis is erg belangrijk, ook al vallen de lampen soms niet eens meer op. Vaak vergeten mensen hierdoor de lampen te onderhouden en schoon te maken bij de dagelijkse of wekelijkse poetsbuurt van uw huis. Zo komt er snel al veel stof op wat zorgt voor minder licht, minder mooi licht en veel stof in huis die u niet graag wilt hebben. Een lamp dat nog functioneel is, schoon is en glanst dat is hoe het dient te zijn. Ook voor uw buitenverlichting geld dat onderhoud nodig is. Bekijk ook uw instructieboekje die u bij de desbetreffende lamp misschien gekregen heeft of u rekening dient te houden met speciaal soort materiaal dat gebruikt is. Voor hout kan u het beste gebruik maken van schoonmaak middelen en materialen wat ook geschikt zijn voor tuinmeubels. Zo kun je de lampen in de beits vaak zetten of groene zeep gebruiken. Lees verder om nog meer tips voor het onderhouden van lampen te weten te komen.

Tip 1: Houd rekening met het materiaal gebruik

Om een lamp schoon te maken en te onderhouden dien je allereerst te kijken naar het materiaal gebruik. Zo kan een lamp van messing, staal, stof, ijzer, koper, rvs, hout, glas of ander materiaal zijn. Al deze soorten materialen hebben zo hun eigen schoonmaak manieren. Zo dien je glas eerst stofvrij te maken. Dit kan met een microvezeldoekje of een plumeau. Pak het glas ook niet met de bloten vingers vast om te voorkomen dat er vingervlekken op komen. Het beste kan je een keukendoekje of je mouw hiervoor gebruiken. Vervolgens kan er met een sopje van azijn, glasreiniger of ammoniak de lamp schoonmaken of een ander glas gedeelte van de lamp. Is het gekleurd glas bekijk dan eerst of het een structuur laag is of dat de kleur deur en door in het glas verwerkt zit. Het kan namelijk zo zijn dat met lauw water of poetsmiddelen de structuur loslaat. Deze lampen kunt u dan ook beter met een droge doek poetsen.

Tips voor het onderhouden van lampen van rvs

Rvs is een materiaal dat redelijk makkelijk schoon te houden is. Zo dient u alleen rekening te houden met eventuele strepen die snel te zien zijn op rvs. Vandaar dat een doek met lauw water het rvs het beste in ronde bewegingen schoon te maken is. Dit i.p.v. te wrijven om strepen te voorkomen. Wat ook erg helpt, is om een beetje babyolie, lampenolie of Rvs-reiniger te gebruiken. Droog het rvs ook goed droog om vlekken te voorkomen.

Tips voor het onderhouden van lampen met stoffen lampenkappen

Bij het schoonmaken van stoffen lampenkappen mag u geen water gebruiken. Pas ook op dat je niet de lampenkap de stevig vasthoudt om deuken in de kap te voorkomen. Het beste is om de lamp vast te houden aan het frame. Een kledingborstel kunt u gebruiken voor het verwijderen van stof en een gummetje kunt u gebruiken voor eventueel zwarte vlekjes die op de kap zitten. Ook een kledingroller kan helpen om pluisjes of stof te verwijderen van de kap

Tips voor het onderhouden van lampen

Tips voor het onderhouden van lampen van messing

Messing is de laatste jaren een trend binnen de lampen branche. Steeds meer lampen hebben dan ook messing als materiaal gebruik. Een licht vochtig doekje met eventueel wat koper poets middelen zal helpen indien de messing ongelakt is. Hoe minder vaak een messing lamp schoon wordt gemaakt hoe bronzer de gloed zal worden.

Tip 2: Maak de armaturen goed schoon

Voor het schoon te maken van de armaturen van een lamp dient u op te letten. Lees zo hieronder de tips voor het onderhouden van lampen met betrekking tot de schoonmaak van de armaturen. Zo dient u eerst de lamp uit te zetten en de lamp eventueel even af te laten koelen. Sommige lampen, zoals gloeilampen, kunnen namelijk erg warm worden. Vervolgens verwijder je de amateur van de rest van de lamp. Nu kunt u deze schoonmaken, laten drogen goed en weer terugplaatsen. Zorg dat de lamp ook echt goed droog is voordat u de lamp weer aan doet.

Tip 3: Controleer de bedrading

Een tip voor het onderhouden van lampen is om de bedrading van de lamp met regelmaat te controleren. Zorg dat de stekker goed vast zit in het stopcontact en dat de bedrading niet beschadigd is. Is dit wel het geval dan kunt u deze het best uitschakelen totdat deze vervangen is.

Draadloze lampen

Geen draden en makkelijk onderhoud? Wij verkopen ook draadloze lampen van Sigor

Tip 4: Denk aan de veiligheid

Voordat u de lamp gaat onderhouden of schoonmaken. Schakel altijd de stroom uit en gebruik indien nodig een stevige ladder of een stabiel platform om bij de lamp te komen. Vermijd ook eventueel blote draden of contact met elektrische componenten. Bent u niet zeker van uw zaak vraag dan hulp van een professional. Ook bij twijfel over het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden neem dan contact op met een ervaren professional. Bij het flikkeren van lampen of het zwakker worden van het licht toont aan dat er nieuwe lampen in dienen te worden gebracht. Let hierbij op het wattage, het aantal lummen en de fitting van de lamp voordat u een nieuwe aanschaft. Haal de lamp ook niet met de blote handen eruit, maar gebruik een doek of handschoen. Ik hoop dat u al deze tips voor het onderhouden van uw lampen goed kunt gebruiken. Als laatste tip voor het onderhouden van uw lampen mag u ook nooit lampen in de buurt van warme plekken of ontvlambare materialen plaatsen. Dit in verband met brandgevaar.

Begin vandaag nog met uw lampen te onderhouden en check of alles stofvrij is. Geniet zo van een heldere toekomst vol licht. Heeft u advies nodig, meer tips voor het onderhouden van uw lampen of nieuwe lampen neem dan gerust contact op met Kurnig Licht.

Bekijk alle artikelen
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu