Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!

Het laatste nieuws

21 juni 2024
De 5 beste Italiaanse design lampen merken in 2024
20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Het kiezen van de juiste lamp voor in de woonkamer is vaak een lastige keuze. Dit komt doordat u rekening dient te houden met diverse aspecten. Dit naast dat er ook nog veel keus is en er veel verschillende lampen beschikbaar zijn. De grootte van de woonkamer, de indeling, de stijl van uw interieur en natuurlijk het gewenste verlichtingsresultaat hebben allemaal invloed op uw keuze voor een lamp voor in de woonkamer. Verschillende suggesties voor diverse lampen die u kunt kiezen voor in uw woonkamer zijn hanglampen, vloerlampen, plafondlampen en tafellampen. Een combinatie van deze diverse lampen zien we vaak terug in de woonkamer. Dit om het geheel aan verlichting compleet te maken. Hierdoor ontstaan er verschillende diverse verlichtingsbronnen wat voor diverse lagen, sfeer en een veelzijdige verlichting zorgt.

Bent u nu op zoek naar de perfecte lamp voor in de woonkamer? Lees dan snel verder voor inspiratie en tips, zodat u de juiste lamp voor in de woonkamer haalt!

Waarom is een goede lamp in de woonkamer belangrijk?

Het goed verlichten van uw woonkamer zorgt er namelijk voor dat u een gezellige en juiste sfeer in huis haalt dat past bij uw stijl en uw interieur. De woonkamer is namelijk een erg belangrijke ruimte in het huis, omdat hier vaak de sociale interactie plaats vindt. Het wordt ook wel het hart van het huis genoemd vanwege de vele activiteiten die hier plaats vinden. Zo komt familie, vrienden en kennissen hier op bezoek. Daarom dient het ook een representatieve ruimte te zijn dat naast gasten ontvangen ook vaak dient voor persoonlijke rust en ontspanning. Een fijne en gezellige sfeer verlichting is dan ook erg gewenst. Tot slot is de woonkamer vaak de centrale focus op het gebied van ontwerp en design.

Welke lamp in de woonkamer?

Allereerst dient er gekeken te worden naar de inrichting en indeling van de al bestaande woonkamer. Hoe is de woonkamer nu ingedeeld en welke stijl betreft de woonkamer zijn belangrijke beginvragen, die u zich kunt stellen. Het soort lamp in de woonkamer hangt namelijk af van de functie van de plek en de sfeer en stijl die u wilt creëren. Ook de grootte van de ruimte is hiervoor van belang. Daarna dient u eerst te kijken naar de hoofdverlichting voor in de woonkamer. Spots, hanglampen of plafondlampen zijn hiervoor de beste keuze. De keuze tussen deze drie soorten lampen hangt af van de stijl, de hoogte van het plafond en het gewenste effect dat u wilt creëren. Een plafondlamp geeft namelijk ander licht dan een spotje of een hanglamp.

Lamp voor in de woonkamer

Getoonde lamp: Occhio Mito Aura

Een plafondlamp in woonkamer

Een plafondlamp voor in de woonkamer is een geschikte keuze voor iemand die een eenvoudige en strakke woonkamer wilt. Daarnaast kan een plafondlamp ook decoratief dienen door de verschillende soorten stijlen en kappen die een plafondlamp kan hebben. Het licht van een plafondlamp verspreid gelijkmatig over de gehele kamer en is vaak helder van licht. Ook helpt het bij het creëren van een gezellige sfeer door accentverlichting te bieden. Tot slot zijn ze vooral geschikt voor een moderne uitstraling. Is dit wat u zoekt dan is deze lamp in de woonkamer wat voor u!

Hanglampen in de woonkamer

Hanglampen voor in de woonkamer is een geschikte keuze voor iemand die decoratieve keuze wilt maken of een statement. Ze zijn namelijk in veel verschillende maten en varianten te verkrijgen. Hierdoor kan u de woonkamer stijl aanhouden of juist versterken om de sfeer van uw woonkamer te bepalen. Kunt u zich hier in vinden? Dan is dit de lamp in de woonkamer, die het beste bij u past!

Lamp voor in de woonkamer

Getoonde lamp: Occhio Più alto

Spots in de woonkamer

Spots of inbouwspotjes voor in de woonkamer zijn een geschikte keuze voor u als u gericht licht wilt hebben en bepaalde gebieden wilt benadrukken. Ook kunnen inbouwspots een gezellige sfeer creëren en een moderne uitstraling geven. Dit kan dus de perfecte lamp in de woonkamer voor u zijn!

Hoeveel lampen in de woonkamer?

Het aantal lampen hangt af van de grote van de woonkamer, de indeling, de lichtbron, de natuurlijke lichtinval en de functies en activiteiten die in de woonkamer plaats zullen vinden. Zo hoeft een woonkamer die voorzien is van veel natuurlijk licht vanuit buiten minder lampen dan een woonkamer die op zich zelf al wat donkerder is. Ook de grote van de kamer zorgt ervoor dat u minder of meer lampen in de woonkamer nodig heeft.

Een vuistregel die u hiervoor kunt gebruiken is dat er ongeveer per 4 à 6 vierkante meter een lamp meestal geschikt is. Heeft u ook nog verschillende hoeken en functies in uw woonkamer, bijvoorbeeld een eettafel, een zithoek of een leeshoek? Dan is het verstandig om per ruimte sowieso een geschikte lamp hiervoor te gebruiken. Tevens is een extra taak of functielamp voor dit gebied ook nodig om bijvoorbeeld ook een boek s ’avonds goed te kunnen lezen. Meer lampen zijn dan waarschijnlijk nodig op deze plek of dit gebied goed te kunnen verlichten. Ook uw persoonlijke voorkeur is verbonden aan het aantal lampen dat nodig is in uw woonkamer. Zo wilt de een, een heldere en verlichte kamer en de ander een meer donkere en sfeervolle kamer.

Sfeerverlichting in de woonkamer

Een lamp in de woonkamer dat naast functie en decoratie ook nog sfeer biedt. Dit zijn vaak de lampen als tafellampen, ledverlichting, of staande lampen. Deze zijn in diverse kleuren vaak en ook in verschillende licht scherpten te stellen. Deze behoren op plekken als bij de bank, bijzettafeltjes of in aparte functie hoekjes. Vind u energie ook erg belangrijk ga dan voor een ledlamp in de woonkamer.

Hoeveel lumen in de woonkamer?

Een vuistregel wat meestal aangehouden wordt is 200 á 300 lumen per vierkante meter te hebben. Echter hangt dit natuurlijk af van het gewenste verlichtingsniveau en het natuurlijk licht dat de kamer al heeft. Dit zijn slechts richtlijnen. Wilt u meer licht dan kunt u nog altijd gaan voor meer lumen. Het experimenteren van lampen op een bepaalde plek is altijd een goed idee. Zo ziet u namelijk de sfeer die het creëert en of het daadwerkelijk naar uw wens is. Daarnaast geeft het een duidelijk beeld weer van de verlichtingseffecten en de functionaliteiten die het biedt. Ook komt u er zo achter of u te veel of te weinig ligt op een bepaalde plek ervaart en waarschijnlijk aanpassingen wilt doen.

Dit is waarom het bij ons mogelijk is om lampen vrijblijvend bij u thuis uit te proberen. Hierdoor bent u er van verzekerd dat de lamp geschikt is. Bekijk onze, licht op zicht dienst voor meer informatie.

De meest geschikte lamp voor in de woonkamer hangt dus van veel verschillende factoren en keuzes af. Komt u er toch niet uit of wilt u liever deskundig advies dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Kurnig Licht of langskomen in de winkel in Heerlen. Zo kunnen wij u helpen de juiste lamp of lampen voor in de woonkamer te vinden.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu