Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.

Het laatste nieuws

21 juni 2024
De 5 beste Italiaanse design lampen merken in 2024
20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Hoelang gaat een LED lamp mee? Dit is een veelgestelde vraag bij het overwegen van de aanschaf van verlichting. LED-lampen, ofwel ledverlichting, hebben een indrukwekkende levensduur. Laten we eens dieper ingaan op de levensduur van LED-lampen en waarom ze een uitstekende keuze zijn.

Voordelen van LED-lampen

Een van de voordelen van LED-lampen is de langere levensduur in vergelijking met traditionele gloeilampen. LED-lampen gaan aanzienlijk langer mee. Maar hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van een LED lamp kan wel oplopen tot 25.000 uur of meer.

Dit indrukwekkende aantal branduren betekent dat je een LED-lamp voor lange tijd kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over vervanging. Het verschil tussen LED-lampen en gloeilampen is duidelijk merkbaar, vooral in termen van levensduur.

De factoren bij hoelang gaat een LED lamp mee?

Er zijn diverse factoren die de levensduur van een LED lamp beïnvloeden. Ten eerste is de kwaliteit van de LED-lamp van cruciaal belang. Hoogwaardige LED-lampen gaan doorgaans langer mee dan goedkopere alternatieven.

Levensduur LED lamp wordt ook beïnvloed door het aantal gebruiksuren per dag. Hoe langer je een LED-lamp dagelijks laat branden, hoe sneller de levensduur afneemt. Toch blijven LED-lampen aanzienlijk langer meegaan dan gloeilampen, zelfs bij dagelijks intensief gebruik.

Een andere factor is de omgevingstemperatuur. LED-lampen presteren het beste binnen een bepaald temperatuurbereik. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de levensduur van de LED-lamp verkorten. Het is belangrijk om de omgevingstemperatuur te reguleren om optimaal van je LED-verlichting te profiteren.

Daarnaast hebben de schakelcycli invloed op de levensduur. Het herhaaldelijk in- en uitschakelen van LED-lampen kan de levensduur beïnvloeden. Dit is een punt van zorg, vooral in situaties waar verlichting vaak aan en uit moet worden geschakeld. Het is raadzaam om dit te minimaliseren wanneer mogelijk.

Hoelang gaat een LED lamp mee

Bekijk de verlichtingsoplossing bij Kurnig Licht

Berekening van de levensduur

De levensduur van een LED-lamp wordt doorgaans uitgedrukt in branduren. Dit geeft aan hoelang de LED-lamp naar verwachting meegaat voordat vervanging nodig is. Dit is een handige manier om de waarde van een LED-lamp te beoordelen.

Hoelang gaat een LED lamp mee in vergelijking met gloeilampen? LED-lampen overtreffen gloeilampen aanzienlijk in levensduur. Een LED-lamp kan bijvoorbeeld bij dagelijks 4 uur gebruik wel tot 17 jaar meegaan. Dit betekent dat je gedurende vele jaren van heldere en efficiënte verlichting kunt genieten zonder je zorgen te maken over frequente vervanging.

Levensduur van LED verlichting

Bekijk hier meer sfeer foto's van de producten bij Kurnig Licht u biedt

Hoe kan de levensduur van een LED-lamp worden verlengd?

Wil je de levensduur van een LED-lamp optimaliseren? Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je LED-lampen zo lang mogelijk meegaan.

Ten eerste, kies voor hoogwaardige LED-lampen. De kwaliteit van de lamp heeft directe invloed op de levensduur. Hoogwaardige LED-lampen kunnen vele jaren meegaan zonder significant verlies van helderheid.

Gebruik de LED-lampen niet overmatig. Het aantal gebruiksuren per dag heeft directe invloed op de levensduur. Probeer het gebruik te optimaliseren en schakel de lampen uit wanneer ze niet nodig zijn.

Reguleer de omgevingstemperatuur. LED-lampen presteren het beste binnen een bepaald temperatuurbereik. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur binnen dit bereik ligt om de levensduur te verlengen.

Vermijd herhaaldelijk in- en uitschakelen. Hoewel LED-lampen duizenden schakelcycli aankunnen, kan het herhaaldelijk in- en uitschakelen de levensduur verkorten. Probeer indien mogelijk de lampen continu aan te laten of gebruik dimmers om de helderheid aan te passen.

Besparing op energiekosten

Een belangrijk voordeel van LED-lampen is de besparing op energiekosten. Door het lagere energieverbruik kun je op de lange termijn aanzienlijk besparen. De initiële kosten van LED-lampen kunnen hoger zijn dan die van gloeilampen, maar de levensduur en de lagere energierekening maken ze uiteindelijk voordeliger.

Levensduur LED lamp heeft dus niet alleen voordelen op het gebied van duurzaamheid, maar ook op financieel vlak. De besparingen op energiekosten kunnen aanzienlijk zijn, vooral in situaties waar verlichting intensief wordt gebruikt, zoals in commerciële gebouwen.

Milieuvriendelijkheid

Levensduur LED lamp is niet het enige aspect dat hen milieuvriendelijk maakt. LED-lampen zijn ook milieuvriendelijk vanwege hun lage energieverbruik en het ontbreken van schadelijke stoffen, zoals kwik in tl-lampen. Dit draagt bij aan een schonere planeet en minder belasting voor het milieu.

Bovendien zijn LED-lampen volledig recyclebaar. Dit betekent dat wanneer een LED-lamp uiteindelijk het einde van zijn levensduur bereikt, de componenten kunnen worden gerecycled, waardoor afval wordt verminderd.

Verschil tussen LED en traditionele lampen

Het verschil tussen LED-lampen en traditionele lampen is niet alleen merkbaar in termen van levensduur, maar strekt zich uit tot verschillende andere aspecten:

1. Energie-efficiëntie: LED-lampen zijn opvallend energiezuiniger dan gloeilampen. Ze genereren meer licht met minder energieverbruik, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn.

2. Helderheid en kleurweergave: LED-lampen bieden een uitstekende helderheid en kleurweergave. Ze kunnen verschillende kleurtemperaturen en lichtkleuren leveren, waardoor je de verlichting kunt aanpassen aan je behoeften.

3. Levensduur: Zoals eerder besproken, gaan LED-lampen veel langer mee dan traditionele lampen. Dit betekent minder frequent vervangen en minder afval.

4. Directe verlichting: LED-lampen produceren direct volledige helderheid zodra ze worden ingeschakeld, in tegenstelling tot sommige traditionele lampen die even de tijd nodig hebben om op volle sterkte te komen.

5. Warmteproductie: LED-lampen produceren aanzienlijk minder warmte dan gloeilampen. Dit maakt ze niet alleen energie-efficiënter, maar ook veiliger, vooral in situaties waar warmte een probleem kan vormen.

6. Milieuvriendelijkheid: LED-lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik, dat vaak in tl-lampen wordt aangetroffen. Dit maakt ze milieuvriendelijker en draagt bij aan een schoner milieu.

7. Dimbaarheid: Veel LED-lampen zijn dimbaar, waardoor je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan je behoeften. Dit biedt flexibiliteit en controle over je verlichting.

Conclusie

De levensduur van een LED lamp is indrukwekkend en maakt ze een uitstekende keuze voor verlichtingsbehoeften. Door te kiezen voor hoogwaardige LED-lampen en ze op de juiste manier te onderhouden, kun je jarenlang genieten van zuinige en heldere verlichting. Bovendien dragen de besparingen op energiekosten en milieuvriendelijkheid bij aan hun aantrekkelijkheid.

Wil je meer te weten komen over LED-verlichting en uitgebreid advies ontvangen over de juiste lampen voor jouw behoeften? Breng dan een bezoek aan Kurnig Licht in Heerlen. Daar vind je niet alleen een uitgebreid assortiment merklampen, maar ook deskundig advies om je te helpen de beste keuze te maken. Ontdek de voordelen van LED-verlichting en geniet van efficiënte en duurzame verlichting met de hulp van Kurnig Licht.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu