Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!

Het laatste nieuws

20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Het ophangen van een lamp kan voor vele misschien als een simpele taak lijken, maar het maakt wel heel veel uit ten opzichte van de sfeer van de kamer. Het is daarom erg belangrijk dat het ophangen van een lamp goed gebeurd. Of je nu een oude lamp wilt ophangen of een nieuwe lamp die je net pas gekocht hebt. Al pas je de warmtekleur van je huidige verlichting aan en wil je deze goed terughangen. Dit allemaal zal op de juiste manier moeten worden volbracht wil je een sfeervolle mooie ruimte creëren. Gebruik in ieder geval de juiste materialen om de lamp op te hangen. Of je nu een Occhio, Holtkötter of Foscarini lamp hebt het vergt altijd een vergelijkbaar stappenplan voor de vraag: Hoe hang ik een lamp op? Om je een handje te helpen bij het ophangen van een lamp leggen we in deze blog uit hoe je het beste een lamp kunt monteren op de gewenste plek.

Na het zoeken van een juiste lamp of het upgraden van je oude lamp is het natuurlijk van belang dat de lamp ook goed opgehangen wordt, maar voordat we deze op gaan hangen is het altijd handig om allereerst de stroom te controleren en deze goed aan te sluiten. Niet iedereen heeft natuurlijk hier de kennis voor om dit zomaar te doen zonder instructie of tips. Met de juiste tips en uitleg kom je al vaak een heel stuk verder. Op deze manier kan iedereen een lamp ophangen en vragen mensen zich niet meer af hoe hang ik een lamp op. Wat ook belangrijk is om van tevoren te controleren is de plek waar je de lamp gaat ophangen en de soort of type lamp dat je hebt. Een gipsplafond is natuurlijk niet stevig genoeg voor een zware grote kroonluchter. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw nieuwe lamp goed en veilig kan ophangen.

Voorafgaand de lamp op te hangen

Als allereerst kies je natuurlijk de juiste plek om je lamp op te hangen en je hebt of kiest waarschijnlijk de nieuwe lamp die je wilt ophangen. Zodra je je bedenkt om een nieuwe lamp op te hangen heb je natuurlijk allerlei soorten lampen om uit te kiezen. Om je ook hier een beetje bij te helpen geven we je een tip, want niet alle lampen zijn natuurlijk geschikt voor elke ruimte. Zo zijn er verschillende soorten types die je kunt gebruiken. Zo zijn hanglampen vaak ideaal om boven een eettafel bijvoorbeeld te hangen, terwijl wandlampen echt alleen bedoeld zijn voor wat accentverlichting, maar niet als hoofdverlichting te gebruiken.

Daarnaast dient de stijl overheen te komen met de inrichting van je woning. Dit maakt namelijk het plaatje af voor de juiste sfeer en beleving van jouw ruimte. Voordat je een lamp gaat ophangen hou je dus rekening met de functie van de lamp of de activiteit die in die bepaalde ruimte gaat plaats vinden en welke sfeer je wilt creëren in die specifieke ruimte. Bekijk hiervoor gerust de diverse soorten lampen in het assortiment van Kurnig Licht. Ook voor inspiratie en deskundig advies over een bepaalde stijl kan je hier terecht. Overweeg tenslotte de hoogte van het plafond en de grootte van de kamer bij het bepalen van de locatie en lamp.

Lamp ophangen

Na het bepalen van de juiste lamp, de juiste plek en de juiste hoogte van de lamp is het tijd om de lamp daadwerkelijk op te hangen. Hoe hang ik een lamp op en wat heb je hier vaak voor nodig? Voor een lamp op te hangen heb je vaak gereedschap nodig. Zo heb je een boormachine, een striptang, een schroevendraaier, pluggen, kroonsteentjes, schroefhaak, een ladder, een spanningzoeker en de juiste schroeven. Als je dit allemaal hebt en de nieuwe lamp bij de hand hebt, ga je aan de slag. Dit doe je volgens een stappenplan. Vaak zit deze bij de lamp geleverd. Mocht dit niet zo zijn dan bekijk het volgende stappenplan. Deze legt je in het algemeen uit hoe je normaal een lamp doet ophangen. Dit om de vraag hoe hang ik een lamp op, op te lossen.

hoe hang ik een lamp op

Bekijk hier een aantal sfeerfoto's van lampen dat Kurnig Licht u aanbiedt.

Hoe hang ik een lamp op Stappenplan

Als allereerst klap je de trap uit, zodat je op de ladders kunt gaan staan op de desbetreffende plek waar de lamp komt te gaan hangen. De rest van het gereedschap leg je op het plateau van de trap, zodat je deze bij de hand hebt en niet steeds de trap op en af hoeft. Vervolgens controleer je of de stroom is uitgeschakeld voordat je begint de lamp op te hangen. Is deze niet uitgeschakeld schakel deze dan als eerst uit. Dit doe je door in de meterkast de stroom van de desbetreffende groep uit te zetten. Vervolgens controleer je met de spanningszoeker of er nog stroom staat op de kabels oftewel het aansluitpunt van de lamp. Het is belangrijk dat je ook in de gaten houdt dat niet andere per ongeluk het licht of de stroom weer aanzetten als je aan het werk bent. De volgende stap is eventueel van belang. Heeft u namelijk nog een oude lamp ophangen of niet meer? Zo ja, dan haal eerst de oude lamp van het plafond af.

hoe hang je een lamp op

Kom langs in onze lampenwinkel voor het beste advies op maat.

1. Oude lamp demonteren

Dit doe je door de schroeven los te draaien en het armatuur van de lamp te verwijderen. De draden die je dient los te draaien zitten vaak in een kroonsteentje. Vervolgens hang je de nieuwe lamp op door alles weer te bevestigen aan elkaar. Zo strip je eventueel de kabels van de stroom wat beter om ze weer opnieuw te bevestigen aan de kabels van de lamp. Vervolgens bevestig je al het armatuur en plaats je de lamp aan het plafond. Dit dien je vaak vast te schroeven. Geef de lamp wel ondersteuning tijdens het bevestigen van de lamp, zodat deze niet naar beneden kan vallen, terwijl je nog bezig bent. Tot slot als de lamp hangt kan het lampje erin worden gedraaid en de stroom weer aangezet.

2. Hoe hang ik een lamp op een nieuwe plek

Hang je de lamp op een nieuwe plek op, dan dient hier eerst de stroom voor aangelegd te worden. Vervolgens bepaal je de plek waar het armatuur precies in het midden kan hangen. Heb je geen stroom op de gewenste plek hangen? Dan dient je de stroom te verlengen met een stroomkabel. Doordat deze stroomkabel over het plafond zichtbaar is, maak je kabelgootjes, zodat de kabel mooi afgewerkt wordt. Het mooiste is om dit in dezelfde kleur te doen als het plafond, zodat dit niet zichtbaar is. Overweeg je uiteindelijk om meer lampen op te hangen? Dan is het combineren van verschillende verlichtingsniveaus wellicht een optie. Dit geeft je namelijk de flexibiliteit om de sfeer uitermate toe te passen. Ontdek hiervoor de diverse lampen en accessoires van Kurnig Licht.

Conclusie

Een lamp ophangen is namelijk niet alleen functioneel, maar dient tegenwoordig ook stijlvol te zijn. Door de juiste plek, hoogte, type lamp, veilige installatie en ten slotte de meerdere verlichtingsniveaus kun je genieten van de perfecte sfeer in de ruimte. Heeft u meer vragen, tips of advies nodig? Schroom dan niet en neem contact op met Kurnig Licht of kom langs in onze winkel in Heerlen.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu