Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

De 5 voordelen van een Filament Lamp

Het laatste nieuws

21 juni 2024
De 5 beste Italiaanse design lampen merken in 2024
20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Bent u nog niet bekend met filament lampen? Dat is geen probleem in deze blog laten we u kennis maken met de filament lamp en voornamelijk welke 5 voordelen een filament lamp heeft. Zo krijgt u inzicht in wat een filament lamp is, hoe deze soort lampen zijn ontstaan en waarom u deze lamp zou moeten aanschaffen. Dit aan de hand van de 5 voordelen van een filament lamp. Bekijk hier een aantal sfeerfoto’s van Kurnig Licht voor de juiste verlichting in huis of kom langs in onze winkel.

Wat is een filament lamp?

Een filament lamp is de vervangende lamp van de traditionele gloeilamp. Het is een lamp dat het design en de uitstraling van een gloeilamp bevat, maar geen gloeilamp is. Zo is de lamp ontworpen om de oude traditionele gloeilamp te verbeteren en te vervangen. Een filament lamp heeft namelijk, wel de moderne technologie in zijn bezit waardoor deze filament lampen beter zijn dan een gloeilamp. Een van de 5 voordelen van een filament lamp heeft dan ook te maken met het design dat lijkt op de gloeilamp.

Wat is de geschiedenis van een filament lamp?

Een filament lamp is ontstaan in de 19de eeuw. Zo heeft de filament lamp een hele ontwikkeling doorgemaakt voordat we uitkomen op de filament lampen van nu. Eerst bestond een filament lamp uit een dun draad van platina wat al gauw een koolstofdraad werd, zodat de lamp langer kon branden. Vervolgens werd er weer geëxperimenteerd met nieuwe materialen en temperaturen. Zo kreeg de filament lamp een metaal laag om  de lichtopbrengst te verbeteren. Door deze blijvende ontwikkelingen kreeg de filament lamp van nu steeds meer voordelen. Vanuit hier worden dan ook de 5 voordelen van een filament lamp besproken. De voordelen die we behandelen in deze blog zijn de 5 voordelen van een filament lamp, namelijk Warm en gezellig licht, directe helderheid, de kleurweergave, de lage aanschafkosten en de dimbaarheid van een filament lamp.

Creëer warm en gezellig licht

Een van de 5 voordelen van een filament lamp is dat deze lamp een warm en gezellig licht geeft. Dit warme en gezellige licht is te vergelijken met het warme licht dat een traditionele gloeilamp van vroeger geeft. Ook zou u het kunnen vergelijken met het licht van kaarsen. Met in tegenstelling tot andere lampen is een filament lamp veel gezelliger en kan het een uitnodigende sfeer creëren in een bepaalde ruimte. Dit is ideaal om bepaalde ruimtes meer sfeer, comfort en gezelligheid te brengen. Denk hierbij aan ruimtes als lounges of slaapkamers. Ruimtes die het warme licht van een filament lamp kunnen gebruiken voor sfeer. Mensen ervaren warm licht namelijk als gezellig en comfortabel. Ook voor in woonkamers of restaurants worden deze lampen vaak gebruikt. Daarnaast is het een rustgevend licht.

De 5 voordelen van een Filament Lamp

Wij verkopen filament lampen van o.a. Masterlight. Bekijk ze in onze winkel!

Het voordeel van directe helderheid

Het tweede voordeel van de 5 voordelen van een filament lamp is dat de lamp een directe helderheid geeft. Hiermee wordt bedoeld dat zodra u het licht aan doet er direct ook licht te zien is. Zo hoeft u niet te wachten op volledige helderheid van het licht dat de lamp zal geven, zoals dat bij een gloeilamp was. Ook is het licht van een filament lamp rechtstreeks zichtbaar doordat het licht gericht op een specifiek gebied geplaatst kan worden. Zo kan een filament lamp ook dienen als functionele verlichting bijvoorbeeld voor te lezen of te schrijven. Daarnaast is de directe helderheid van de filament lamp een voordeel, omdat u zo bepaalde items meer aandacht kan geven door deze direct te verlichten met een visueel aantrekkelijke lichtbron.

Verschillende kleurweergave

De kleur van een filament lamp is het derde voordeel van de 5 voordelen van een filament lamp. Dit komt doordat de meeste mensen geënthousiasmeerd en geamuseerd worden door de bepaalde kleuren van een filament lamp. De kleurweergave van een filament lamp is namelijk vaak een wat meer natuurlijke kleur, zoals die van de zon. Ook heeft een filament lamp een kleurindex dat erg nauwkeurig worden weergegeven in tegenstelling tot de kleuren van het zonlicht. De CRI-waarde of ook wel kleurweergave-index genoemd is 90 of hoger bij een filament lamp. Dit zorgt voor warm, maar ook zacht licht waarbij de kleuren op een gunstige manier worden waargenomen. Dit maakt het licht aantrekkelijk en levendig. Ook zorgt het voor meer rust en gezelligheid. Voor mensen die kleur erg belangrijk vinden is dit zeker een voordeel voor de filament lampen.

De aanschafkosten

Als ener laatste voordeel van deze blog behandelen we de aanschafkosten van een filamentlamp. Dit als een van de 5 voordelen van een filament lamp. De aanschafprijs is in dit geval een voordeel, omdat dit betekent dat in eerste instantie bij het kopen van een lamp u minder hoeft uit te geven om een filamentlamp te kunnen kopen en uw ruimte naar wens te verlichten. Er zijn namelijk tal van diverse soorten filament lampen waaruit u kunt kiezen die vaak goedkoper zijn dan andere lampen of speciale verlichtingsarmaturen. Zo zijn er diverse vormen, maten, kleuren en designs. Op deze manier vindt u zeker een die bij u past en ook nog eens goed is voor de beurs.

Het voordeel van dimbaarheid

Het laatste voordeel van de 5 voordelen van een filament lamp is de dimbaarheid van de filament lamp. Over het algemeen zijn filament lampen namelijk, dimbaar. Dit zorgt ervoor dat u zelf kan bepalen hoe fel of hoe helder de filament lamp moet zijn. Op deze manier kunt u naar wens uw eigen ambiance creëren in de ruimte. Zo verandert u de sfeer bij een romantische avond of dinerfeest of andere gelegenheden. Dit zorgt voor flexibiliteit en ruimte om uw licht te veranderen wanneer u wilt. Voor elke gelegenheid is er zo een optie.

Filament lampen bieden dus diverse voordelen die geschikt zijn voor uw huis of ruimte die u wilt verlichten. Deze 5 voordelen van een filament lamp maakt de filament lamp ook populair en een vaak gekozen lamp voor decoratieve, maar vooral sfeervolle ruimtes te creëren. Hoewel de LED-technologie langzaam de markt lijkt te domineren zijn filament lampen vaak toch nog voor vele een keuze, omdat ze een esthetische aantrekkingskracht en sfeervolle uitstraling hebben. Het biedt warmte en sfeer en geeft een vertrouwt traditioneel, maar stijlvolle oplossing voor de ruimte die u wilt verlichten.

Voor meer informatie of een persoonlijk advies op basis van uw verlichting of licht kunt u contact opnemen met Kurnig Licht.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu