Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!

Het laatste nieuws

20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Heeft u pas een nieuwe keuken of wilt u een nieuwe lamp kopen voor boven uw kookeiland? Dan is het vaak lastig om de perfecte lamp hiervoor te kiezen. Daarom gaan wij u helpen om deze keuze voor u te vergemakkelijken. Naast het kiezen van de juiste lamp voor boven het kookeiland is het ook nog lastig om te bepalen hoe hoog u de lamp boven het kookeiland hangt en hoeveel lampen u op moet hangen. Ook is het vaak lastig om te kiezen tussen echt een lamp boven het kookeiland of om spotjes te gebruiken. Wilt u weten wat de perfecte verlichting is voor uw kookeiland? Lees dan snel verder of neem contact op met Kurnig Licht voor vrijblijvend lichtadvies op maat!

Diverse keukenlampen voor het kookeiland

De keuken is vaak een belangrijke plek in het huis. Het wordt ook vaak het centrum van het huis genoemd. Het is een plek waar echt geleefd wordt en waar elke dag wel gebruik van gemaakt wordt. Bij een keuken zit tegenwoordig vaak ook een kookeiland. Hierdoor is er sociale interactie terwijl u kookt. Dit naast dat het vaak de woning meer waarde geeft, biedt het ook een extra werkgebied, ruimte en een flexibele keukenindeling. Bij zo’n ruimte en plek hoort dan natuurlijk ook de juiste verlichting. Er zijn heel veel verschillende diverse keukenlampen die u hiervoor kunt gebruiken. Denk aan spotjes, hanglampen, pendelverlichting, lineaire verlichting, plafond inbouw verlichting of plafondlampen.

Een hanglamp voor boven uw kookeiland kan een statement maken en naast functioneel ook dienen als een decoratief object. Pendelverlichting is een soort hanglamp, maar biedt meer directe en gerichte verlichting boven het kookeiland, doordat ze verticaal naar onder hangen. Spots of trackverlichting biedt ook gericht licht voor bepaalde gedeeltes bij het kookeiland. Denk aan het aanrechtblad of de kookplaat. Ook zijn deze lampen vaak te stellen op basis van kleur en lichtsterkte. De lineaire lampen voor boven het kookeiland bieden vaak licht dat gelijkmatig verdeeld is over het gehele kookeiland en helder van kleur is. Een lamp boven het kookeiland hoeft niet alleen functioneel zijn, maar ook decoratief. De plafond inbouw lampen voor het kookeiland zijn daarentegen strak en minimalistisch qua uitstraling, maar bieden ook gelijkmatig licht over het kookeiland. Tot slot zijn er nog de plafondlampen. Deze zijn in veel diverse stijlen te verkrijgen en kunnen zo industrieel zijn, maar ook modern. Het zijn vooral decoratieve lampen.

Houd er rekening mee dat een lamp boven het kookeiland wel gemakkelijk schoon te maken moet zijn. Dit zorgt voor minder frustraties en een hygiënische keuken. Ook is het belangrijk om naast functionaliteit en stijl te kijken naar de sfeer die het licht van de lamp te bieden heeft. Dit geeft uw huis namelijk een gezellig en warm gevoel.

Lamp boven het kookeiland

Hoe hoog en waar hang ik een lamp boven het kookeiland?

Kiest u voor een hanglamp dan is het fijn om te weten hoe hoog deze nu zou moeten hangen. De hoogte van uw lamp of lampen hangt natuurlijk af van de grootte van het kookeiland en de gewenste functionaliteit. Over het algemeen hangt een lamp altijd hoger dan uw kijkzicht. Zo voorkomt u dat de lamp niet in de weg hangt en u onder de lamp, die boven het kookeiland hangt, door kunt kijken. Meestal is dit een hoogte van de grond tot 175 centimeter of er boven. Ook kunt u vanaf het kookeiland rekening houden met een hoogte van ongeveer 75 tot 90 centimeter boven het kookeiland, zodat er wel nog voldoende licht is. Heeft u een laag plafond? Dan kunt u beter kiezen voor spots of inbouwlampen voor boven het kookeiland.

Plaats uw lamp zo, zodat er ook geen schaduwen ontstaan, terwijl u aan het koken bent. Dit komt vaak voor als u de lamp of lampen boven het kookeiland te ver naar achter bevestigd. Let er dus op dat de lamp of lampen voor u zelf hangt en niet achter u.

Hoeveel lampen boven het kookeiland?

Het aantal lampen dat nodig is om uw kookeiland optimaal te kunnen verlichten hangt af van de grootte van uw kookeiland. Een richtlijn dat u kunt aanhouden hiervoor is dat er vaak voor elke 60 á 75 centimeter een lamp boven het kookeiland moet hangen voor voldoende licht. U kunt daarnaast ook kiezen voor één lamp als uw lichtbron groot genoeg is voor het gehele kookeiland dat u heeft. Plaats dan de lamp centraal in het midden, zodat er overal evenveel licht valt of plaats de lamp iets meer richting de kookplaat, zodat u hier net wat meer licht heeft. Ook kan het helpen om twee lampen te verdelen over de gehele lengte van het kookeiland om schaduwen te voorkomen.

Tip! Gebruik de volgende formule om te berekenen hoeveel lampen je nodig hebt: Gewenste lichtsterkte * Oppervlakte m2 = Aantal benodigde lumen / Hoeveelheid lumen per lamp = Aantal benodigde lampen voor de ruimte
Bron formule: Bespaar Lamp

spotlamp boven het kookeiland

Hoeveel spotlampjes boven het kookeiland?

Kiest u voor spotjes i.p.v. een lamp boven het kookeiland? Dan is ook fijn om te weten hoeveel spotjes u dan zou moeten gebruiken of wat de meeste mensen gebruikelijk doen en functioneel is. Er zijn hier natuurlijk geen vaste regels voor. Voor een wat kleiner kookeiland is het aan te raden om één á drie spotjes te gebruiken, zodat er voldoende licht is. Verdeel deze gelijkmatig over het gehele kookeiland, zodat er evenredig licht is en u schaduwen voorkomt. Voor een kookeiland die middelgroot is, kunt u denken aan vier tot zes spotjes en voor echt de wat grotere kookeilanden gaat u naar zes plus spotjes. Het is belangrijk om goed te kijken naar hoeveel licht de spotjes geven en tot hoe ver, zodat u kunt inschatten hoeveel u nodig heeft voor de grootte van het kookeiland. Uiteindelijk hangt het wel natuurlijk allemaal af van uw persoonlijke behoeften. Hoeveel licht u wilt hebben en welke lamp u het mooist vindt staan bij de stijl van uw woning. Vindt u het nog altijd lastig om te kiezen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons. Of kom langs in de winkel te Heerlen, zodat onze deskundige werknemers u verder kunnen helpen en u de sfeer van onze lampen kunt ervaren.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu